facebook Vaša potražnja | Best Real Estate

ZAKUPCI/KUPCI - Želite da zakupite/kupite?od      do   + = (Izračunaj)


ZAKUPCI/KUPCI - Želite da zakupite/kupite?

Nekretnina je tamo gde je budućnost

Imati svoju nekretninu je i dalje najveći i najnedostižniji cilj mnogih ljudi. Uz ćinjenicu da posedujete svoju nekretninu, ide i činjenica da je to velika investicija u Vašu budućnost, Vašu sigurnost, Vašu familiju, kao i nešto što Vam daje osećaj ličnog zadovoljstva i pripadnosti zajednici. Zahvaljujući mnogobrojnim opcijama finansiranja koje su danas dostupne, veći broj familija je u mogućnosti da ovaj svoj san i ostvari. BEST REAL ESTATE agenti shvataju da je odabir nekretnine verovatno jedan od najbitnijih ličnih i finansijskih odluka koje ćete u životu doneti. Iz ovog razloga naši agenti su u svakom trenutku tu uz Vas i trude se da vam pruže pomoć. Vaš BEST REAL ESTATE agent će Vam pružiti pomoć i odgovoriće vam na vaše svako pitanje ili razrešiti nedoumice, ukoliko ih imate, u vezi sa nekretninama.

PREDNOST NEKRETNINE: FINANSIJSKA DOBIT, SLOBODA I STABILNOST, PRVI KORAK

FINANSIJSKA DOBIT

Imati nekretninu u svom vlasništvu je vredna investicija koja ima svojih velikih prednosti. S obzirom da nekretninama vrednost u većini slučajeva raste, svakom otplatom rate kredita ili pozajmice Vi zapravo investirate u svoju budućnost. A čak i ukoliko Vaša nekretnina ne bude na ceni, što je retkost, smatrajte opet da na određeni način štedite, jer otplaćujete svoj stan, a ne kiriju.

Ukoliko plaćate svaku svoju ratu redovno, istovremeno povećavate i vrednost svoje nekretnine – što je razlika između onoga koliko je Vaš dom nekada vredeo, tj. koliko ste novca dali za nekretninu i onoga koliko danas vredi. Ukoliko budete prodavali nekretninu, ova razlika je Vaša prednost i dobit. Ovaj profit Vam zapravo može omogućiti da kupite Vašu narednu, još veću nekretninu. Druga opcija je da za razliku koju ste na dobitku, uvek možete da odvajate novac za budućnost svoje dece. I naravno, redovno plaćanje kredita čini Vašu kreditnu sposobnost boljom.

SLOBODA I STABILNOST

Najopipljiviji, ali i najveći uspeh kada ste vlasnik svoje nekretine je lično zadovoljstvo življenja u kući koja je Vaša. Možete bez ograničenja imati ljubimce, napraviti sami svoju baštu ili je napraviti samo onakvom kakva Vama odgovara. Dom pruža Vama i Vašoj familiji osećaj stabilnosti i posvećenosti.

Poseban osećaj sigurnosti i zadovoljstva dolazi onda kada postanete domaći i u svom novom kraju.

PRVI KORAK

Jedan od najbitnijih koraka koji ćete morati da napravite pre nego što kupite svoju nekretninu je da procenite svoje imovinsko i finansijsko stanje i odgovornosti po pitanju nekih drugih zaduženja i kredita. Počnite sa izračunavanjem svojih trenutnih mesečnih troškova. Uključite sve od troškova kućne režije i prevoza do otplate dugova, kredita i novca koji koristite u svrhe zabave. Dok budete sakupljali podatke o svojim troškovima, razmišljajte o tome, koliko će kupovina Vaše nekretnine – uključujući i otplatu rate, osiguranja, poreza, renoviranja i održavanja - da utiče na Vaš budžet i mogućnost štednje. Da li postoje neki troškovi koje biste mogli ili morali da smanjite kako biste ostavili više sredstava za plaćanje kredita?

KOLIKO SEBI SMEM DA DOZVOLIM DA UTROŠIM NA SVOJ DOM?

Odgovor na ovo pitanje zasniva se na dva faktora: 1. Koliko ste raspoloženi da potrošite svakog meseca, pošto ste izanalizirali svoj mesečni budžet i navike trošenja i 2. Koliko smatrate da će neko biti u prilici da Vam posuditi novac, s obzirom na Vaš prihod i kreditne obaveze koje već imate.

Veoma je važno da razumete kako se finansira jedna nekretnina. Postoje tri ključna elementa: 1. Učešće, 2. Troškovi uzimanja kredita i 3. Kredit. Kada znate koliki je iznos učešća i svih dodatnih troškova i mesečne rate za kredit koji možete sebi priuštiti, na bolji način ćete moći da priuštite bilo kakvu nekretninu.

UČEŠĆE

Učešće je određena svota koju plaćate unapred pri kupovini nekretnine. što je učešće veće, kamate i mesečne rate će biti manje. Postoji mnogo finansijskih programa koji će Vam u ovom trenutku pomoći.

PROGRAMI KOJE NUDI VLADA

Naša Vlada nudi subvencije i neke od njih imaju vrlo „primamljive“ kamatne stope, ali i olakšice. Postoji, uglavnom, određena količina novca koju možete pozajmiti, ali je svakako jedno od najpovoljnijih rešenja.

TROŠKOVI ZAKLJUČENJA PRODAJE

Zaključenjem prodaje nekretnine se smatra onaj trenutak kada su papiri Vaše nove mekretnine i pravno transferovani sa starog vlasnika na Vaše ime i kada je to i dokumentovano u relevantnoj instituciji. Ponekad se može desiti da su prodavci ti koji će platiti ove troškove. Ukoliko ovo ne bude slučaj, pripremite se da platite još dodatnih 2 do 5 % od kupovne cene nekretnine. Ovi troškovi se mogu svrstati u tri kategorije:

Ukupni troškovi mogu se razlikovati od grada do grada.

STAMBENI KREDIT - PUT DO VAŠEG NOVOG DOMA!

Ukoliko niste dovoljno imućni da svoj dom platite gotovinom ili sopstvenim sredstvima, moraćete da se upustite u stambeni kredit – pozajmicu koju morate uzeti kako biste zatvorili procep između novca koji imate za učešće i cene koju je potrebno da platite za svoj dom. Veličina ovog kredita biće odlučena kada Vi budete odabrali nekretninu i kada se bude odredila visina učešća.

Pojam pozajmice, kamatnih stopa i iznos glavnice Vašeg kredita će odretiti veličinu Vaše mesečne rate. što je kamata veća, veće su i otplatne rate. Većina stambenih kredita se uzimaju na 15 do 30 godina. Imajte na umu da na sve sume treba da računate i trošak poreza na nekretninu, osiguranje nekretnine, i u nekim slučajevima, određene troškove koje počinjete da plaćate kada postanete vlasnik nekretnine. Imajte u vidu da su ovo dodatni realni mesečni troškovi, uz one koje budete imali zajedno sa kreditnom ratom.

VAŠE OPCIJE ZA UZIMANJE STAMBENOG KREDITA

Kao i mnogi drugi proizvodi i usluge, brojni stambeni krediti su dostupni na tržištu. Mogu se podeliti u dve kategorije:

Ukoliko se odlučite za kredit sa fiksnim kamatnim stopama, ove stope će biti iste tokom celog perioda otplate, i ovo čini Vaš kućni budžet mnogo lakšim za planiranje. Kamatne stope su na ovakvim kreditima za nijansu više, s obzirom da se ovakve pozajmice odobravaju na veliki broj godina.

Krediti sa promenljivim kamatnim stopama imaju stope koje fluktuišu gore i dole tokom čitavog trajanja pozajmice, u zavisnosti od trenutnog stanja na tržištu. Stope se čak nekada mogu menjati i na mesečnom nivou, tako da Vam planiranje kućnog budžeta neće biti laka stvar. Ova opcija je atraktivna jer obično počinje manjom ratom i kamatom, što Vam može dati opciju da dobijanja veće pozajmice.

Posetite sva mesta, banke, u kojima mislite da biste mogli da saznate nešto više o svojoj budućoj pozajmici. S obzirom da ćete ovaj deo plaćati mnogo godina, imajte u vidu da ugovorite onu koja će najbolje odgovarati Vašoj finansijskoj situaciji.

GDE I ŠTA DA KUPITE?: VAŠE OPCIJE

Pošto ste utvrdili kakvu cenu nekretnine sebi možete da priuštite i kakve sve opcije finansiranja možete priuštiti, poređajte svoje potrebe i želje koje se tiču Vaše nove nekretnine po prioritetu. Ova dva glavna faktora su zapravo lokacija i stil Vašeg nove nekretnine.

Lokacija je najbitniji faktor u kupovini novog doma. Ovo će delimično utvrditi cenu Vaše nekretnine i imaće veliki uticaj na Vaš stil života. Proverite kakve sve pogodnosti kraja koji razmatrate možete imati, i pokušajte da razgovarate sa ljudima koji žive u tom kraju. Upitajte svoje saradnike i poznanike ukoliko imaju neke preporuke. Raspitajte se i kod iskusnog BEST REAL ESTATE agenta.

Vaš sledeći korak je odluka šta želite da imate u svom domu. Prva i osnovna odluka je odluka da li tražiti novogradnju ili staru gradnju. Ukoliko tražite dom u kojem niko pre Vas nije živeo i dom u kojem su zastupljene sve najnovije tehnologije, novogradnja je Vaš izbor. Loša strana ovoga je da je novogradnja uglavnom skuplja od stare gradnje. Statistike pokazuju da su nekretnine koje su dobro održavane i koje se nalaze na dobroj lokaciji u dobrom kraju traženije od nove gradnje.

Takođe, biće potrebno da odlučite da li želite da živite u kući ili u zgradi. Kuća Vam daje veću privatnost i u većini slučajeva je prostranija. Naravno, u slučaju da se odlučite za kuću, uz nju uglavnom ide i dvorište. Zgrade Vas generalno oslobađaju brige o okućnici i održavanju i mogu Vam pružiti neke druge pogodnosti, kao što su sportski centri ili parkovi. Cene nekretnina u zgradama su uglavnom niže i pristupačnije, ali je moguće da ćete uz ovakvu nekretninu imati i deo troška za održavanje u celoj zgradi.

LISTA ŽELJA

Ukoliko budete suzili pretragu za svojim budućim domom imajući na umu određene karakteristike koje želite, one će vam skratiti vreme pretrage i pomoćiće i Vašem BEST REAL ESTATE agentu da nađe i ponudi Vam onakve nekretnine kakve želite da vidite. Upotrebite ovu listu želja, ili sastavite svoju, kako biste definisali izgled Vašeg novog doma. Naravno, vaše krajnje rešenje će svakako tražiti mnogo kompromisa.

RAD SA BEST REAL ESTATE AGENTOM

Pronalaženje Vašeg novog doma je korisno iskustvo, pogotovo kada je pored vas BEST REAL ESTATE agent, koji radi i pregovara u Vaše ime. Neki ljudi biraju da pronađu svoj dom sami, ali imajte na umu da će agent imati veliki broj najnovijih lista slobodnih nekretnina na tržištu, i može Vam uštedeti mnogo vremena, jer se neke nekretnine ne mogu naći u oglasima, u novinama ili na internetu, i takođe može Vam uštedeti vreme da pronađete nekretninu koja odgovara baš Vašoj listi želja.

Odabir odgovarajućeg agenta je važna odluka. Kao najveća svetska organizacija u oblasti poslovanja sa nekretninama. BEST REAL ESTATE ima stalan pristup svim najnovijim listama nekretnina. BEST REAL ESTATE agenti imaju sve potrebne veštine i znanje da Vas snabdeju potrebnim informacijama o vrednosti nekretnine, porezima, dodatnim troškovima, informacijama o željenom kraju i uslovima finansiranja.

Znamo da ne tražite samo krov nad glavom. Vi tražite mesto koje æe oslikavati Vaš način života i vrednosti koje negujete, mesto u kojem ćete provoditi vreme sa svojom porodicom i prijateljima, mesto u koje ćete se povući i odmarati krajem dana. Iz svih ovih razloga svesni smo da je ovo bitno za Vas i da ćete ovakavu nekretninu tražiti dok ne budete u potpunosti zadovoljni.

 

Best Real Estate d.o.o.


PIB: 106193133
Matični broj: 20552662

Lokacija:

Patrijarha Varnave 20, 11000 Beograd, Srbija

Email adresa:

office@bestrealestate.rs


Pozovite nas:

Tel. +381 (0)11 24 32 892
Fax +381 (0)11 344 88 41
Mobilni: +381 (0)65 344 88 41

Broj u registru: 058

Newsletter


Povežite se sa nama

Facebook linkedin twitter instagram